Takaaleikkauksia testaamassa, osa 1

Liukan epäonnisten treenien (20.6) jälkeen iski masennus: Tästä ei tule yhtikäs mitään. Jälleen treeneissä törmättiin siihen, että ville haluaisi mun ehtivät sinne ja tänne, ja mä en ehdi. En saanut taaskaan ollenkaan omia kokeilujani/vaihtoehtojani läpi vaan ne tyrmättii täysin: Jäät niin pahasti jälkeen… Knuutin Jaakko sitten vihjasi treenien aikana sellaisesta herrasta kuin Marcus Topps, joka ohjaa paljon takaaleikkaamalla. Kävin samana iltana googlettamassa tuota ”tummaa neekerimiestä” 🙂 Kinttujahan sillä kaverilla riittää enemmän kuin tarpeeksi ja juoksuvoimaakin on kuin entisellä sprintterillä. Mutta, herra tekee myös ihan makeita takaaleikkauksia, jolla saa Juicy-koiransa kääntymään nätisti.

Joten masennuksen syövereistä tiistai-iltana sitten kaivelin treenivihon esille ja aloin piirtelemään takaaleikkaustreenejä. Tokihan sitä muitakin tekniikoita tulee radalla käytettyä, mutta nyt on hyvä vahvistaa takaaleikkaustaitoja mitä erilaisimmissa tilanteissa. Chad osaa kääntyä takaaleikkaamalla nykyisin hyvin. Nyt on vaan opetettava se erottamaan milloin pitäisi kääntyä tiukkaan, milloin laajakaarre riittää.

Mutta kyllä meistä Chadin kanssa tulee vielä takaaleikkaus mestareita 🙂

Aloitimme nämä treenit tänään. Teimme kaksi aika perusharjoitusta.

Ensimmäisessä oikeaan putken päähän ampuminen ja kontakti vs. putki erottelua. Alkuun teimme ko. treeniä paikoiltaan, sitten pienessä liikkeesssä ja lopulta kahden hypyn takaa yhteislähdöllä. Ko. treeni tarvitsee vielä lisä treenausta. mm. Seuraavia asioita tulee harjoitella:

  • Chad kääntyy oikeaan putken päähän, jos leikkaan
  • Chad ei käänny jos en leikkaa (molemmin puolin tehtynä) vaan pitää juoksulinjasa suorana. Tässä tapauksessa putken vastapää (eli kuvassa katsottuna vasen puoli)
  • Chad valitsee kontaktin käskyllä leikkasin tai en

Toisessa harjoituksessa sitten kokeiltiin tiukkaan kääntymistä vs seuraavan hypyn takaakiertoa. Samalla vahvistettiin suullista takaakierto-käskyä. Tämä tarvitsee vielä enemmän harjoiteltavaa mutta myös mietittävää.

  • Miten erotan selvemmin tiukan käännöksen, laajasta kaareesta.
    Alkuperäinen idea olisi kertoa tämä käden etäisyydellä kropasta. Eli käsi lähellä kroppaa = tiukka käännös, käsi kauempana kroppaa = löysempi käännös. Mutta tähän voisi vielä ehkä lisätä käden asennon eli tiukemmissa käännöksissä käsi olisi enemmän alaspäin ja laajemmissa ylempänä. Treeniä, treeniä….
  • Miten erotan milloin ko hypyn jälkeen tullaankin takaisin päin tiukasti eli vrt. jenkkikäännös?

Tämä kerta oli vähän tälläinen testikerta että mitä me osataan ”luonnollisesti” ja mitä me ei osata. Mitä pitää vahvistaa ja mikä ei toimi ollenkaan. Sellaista mikä ei toimi ollenkaan ei onneksi tullut vastaan, mutta paljon vahvistettavia asioita kylläkin.

Treenasin myös Soodan kanssa samoja pätkiä, mutta eri aiheilla. Ja Sooda yllätti iloisesti tekemällä hyvin töitä. Pidin rimat samassa kuin Chadillä eli 50-55 cm:ssä. Ja Sooda hyppeli ne kaikki YLI! Wow! Ei kertaakaan tullut ali.

Ekalla kierroksella tehtiin putki – kontaktierottelua ja se sujui hyvin. Harjoiteltiin myös kerran välistävetoja, muutamia valsseja jne.

Toisessa pätkässä sitten vahvistettiin suullista takaakierto – käskyä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: