Purinan Kisat 6.11.2011 (Chad)

Sunnuntaille oli tiedossa kaksi starttia kakkosissa Chadin kanssa. Lähettiin reissuun vähän arvelevin mielin, sillä Soodalla on parhaillaan tärppipäivät menossa. Ja herrasmies Chad ei ole kiinnostunut naisista kuin tärppien aikaan. Muina aikoina se ei juuri piittaa. Mutta nyt oli perjantaista alkaen herran silmät pyörineet päässä kuin hedelmäpelin palikat ja suu napsannut ihanien hajujen perässä.

Otin kisapaikalla varsin napakan asenteen. Mitään haisteluja tai turhia jalannostoja ei sallita. Vaan nyt keskitytään töihin. Se kannatti sillä ensimmäiseltä radalta saatiin LUVA tulos sijoittuen toiseksi. Muutama ruma kohta ko. radalla oli, mutta viis siitä kun eka LUVA napsahti plakkariin. Aikakaan ei ollut pöllömpi, -10,35 eli 32,65 jolloin etenemä oli 4,59 m/s. Radalta parhaiten jäi mieleen takakaaren pituuden kokoaminen jossa Chad hyppäsi varsin napakan hypyn jotta se ei ajautunut liiaksi edessä olevalle hypylle, jota ei siis pitänyt suorittaa. Toinen mieleen jäänyt kohta ko. radalta oli radan alussa oleva valssi. Tosin se ei jäänyt sen takia mieleen että olisi ollut hyvä, vaan juuri toisin päin. Olin raivostuttavan myöhässä. Leikkasin ko. kohdan ihan omaksi pätkäkseen ja hidastin vielä videon jotta näen miten paljon olen oikeasti myöhässä. Ja voi pojat! Olen todellakin myöhässä!

Toisella radalla, agiradalla, pystyin pitämään saman ”raivon” yllä. Rata meni kohtuu hyvin. Itse asiassa rata meni mielestäni monin paikoin jopa edellistä paremmin. Ja harmittavan lähellä oli toinen LUVA. Se kariutui keppien sisäänmenovirheeseen. Voi pahuksen pahus! Juuri nyt tietenkin tuli sellainen virhe, mitä Chad ei kovin usein tee. Päätin alkusuoralla ottaa tietoisen riskin ja mennä vastaanottamaan Chad kolmen esteen taakse. Sinänsähän siinä ei ole mitään mutta ko. esteet olivat hyppy-keinu-pituus. Kuinkakohan moni katsojista veikkasi Chadin tekevän lentokeinun? Noh ei tehnyt herra lentokeinua vaan varsin mallikkaan suorituksen ja sain törkättyä herran nätisti oikeaan putken päähän. Mutta sitten tuli se keppivirhe. 😦 Jatkoimme kuitenkin matkaa samalla mentaliteetillä. A:n jälkeiselle hypylle tekemäni ”vastakädenkäännös” ei ollut kovin hyvä. Chad ei reagoinut siihen hyvin ja ko. kohta oli auttamattoman hidas. Kuvio tarvitsee siis paljon lisää treeniä.  Keppivirheestä ja A:n jälkeisestä hypystä huolimatta aikamme oli ihan OK jälleen: – 8,83 eli 39,17 sek. Mutta katsoin videolta paljonko meiltä paloi aikaa keppivirheen korjaamiseen ja siihen meni noin 4 sekuntia. Jolloin ”todellinen” aika olisi ollut 35 sekunnin pintaan. Tällä ajalla Chad olisi ollut nopeimman koiran ”kannoilla” (aika: 34,79) jolloin etenemämme tällä radalla olisi ollut selvästi parempi kuin nyt eli nyt se oli 3,93 m/s

Omien kisojen päätteeksi menin vielä extempore, aivan kylmiltäni kasvattini kanssa radalle, kun koiran ohjaaja tunsi olonsa huonoksi. Borderterrieri Iki ei ole kovin kova menijä, joten sitä on helppo ohjata. Niinpä me tehtiin Ikin kanssa puhdas ratasuoritus, mutta aikaa paloi yliajan puolelle reilusti (+4,51), mutta silti tuolla tuloksella me tulimme kuudenneksi. Eli ihan hyvä suoritus, ottaen huomioon että en ole aikaisemmin treenannut koiran kanssa ja sain käskyn mennä radalle noin 10 min ennen rataan tutustumista.

  • Katso video (Kisat 6.11.2011)
  • Katso Video (Kisat 6.11.2011, Chadin radat hidastettuna ja keppivirhe leikattu pois)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: