Vapaatreenit 11.2.2013

Vapaatreeneihimme saimme tänään seuraa, joten päätin että tehdään tänään Väkkärälle (Väinö) lähtötilannearvio, kuinka kovaa herra luppakorva painelee menemään. Matkaksi otettiin 15 metriä (mitattu ihan jalkamääräisesti). Lähtönä on videolla näkyvä ensimmäinen hyppy ja maalina on vika hyppy. Vauhtia otettiin noin 5 metriä ennen ensimmäistä hyppyä ja matka jatkui vikan hypyn takana olevalle putkelle (tai targetille putken juurella). Tein saman testin myös isojen poikien kanssa. Ainoastaan jäi harmittamaan että en tajunnut tehdä samaa testiä hyppyjen kanssa isoille pojille, niin että rimat olisi olleet maksikorkeudessa. Noh täytyy joskus tehdä sekin vielä, ehkä sitten parin kuukauden päästä kun on Väkkärän uudelleen arviointi?

Se ei ollut yllätys että Hui pisteli tuon matkan reippaiten. Sen etenemä oli 13,4 m/s (keskiaika suoritukselle oli 1:12 sek) Toki se teki vain kolme toistoa. Chad teki neljä toistoa ja sen etenemä oli 13 m/s (keskiaika 1:15 sek). Väkkärä kuitenkin yllätti ja sen etenemä ”kuivalla maalla” oli peräti 12 sek m/s (1:25 sek).

Joskus joku on sanonut, että se vauhti mitä koira juoksee suoraan olisi saatavissa myös radalle. Tosiasiassa en kuitenkaan ole nähnyt koskaan kisoissa kovinkaan montaa yli 6 m/s vauhteja. Eiköhän ne nopeimmatkin taida olla alle 6? 5 m/s vauhtia pidän itse jo kovana etenemänä. Ja kaikki mikä menee yli viiden on plussaa, superia! Mutta kyllä sen verran yllytyshullu mä taidan olla että noiden tulosten perusteella laitan Huille esimerkiksi tavoitteeksi saavuttaa hyppäriradalla 6 m/s vauhdin. Chad on kerran jo pistellyt kisoissa reilua 5 m/s. Hui on ollut jo hyvin, hyvin lähellä ja viikonlopun kisoissakin se olisi hyppärillä luultavasti ylittänyt viitosen jos ohjaaja ei olisi töpeksinyt.

Ja sitten toki se itse video 🙂

Noiden etenemätarkastelujen lisäksi Väinö teki vain putkea ja isot pojat serpentiini-välistävetoerottelua. Huille vasemmalla kädellä tehtynä välistäveto ei onnistu edelleenkään juuri ollenkaan. Jännä juttu! Se kaipaa siis paljon treeniä siltä osin.

Seuraavat vapaatreenit toivottavasti on jo keskiviikkona ja silloin olisi tarkoitus tehdä isojen poikien kanssa pientä rataharjoitusta. Väkkärä saa tehdä edelleen tuttuja suoriaan ja ehkä putkeakin 🙂

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: